Menu Sluiten

Week 2 2023

Jongens, jongens, jongens toch! Wat heb ik een verhaal voor jullie! Oh wacht, laat ik mij zelf even voorstellen: ik ben Vincent Ogelverschrikker, de vogelverschrikker. En mij is deze zomer toch iets overkomen!

Zoals jullie allemaal weten bewaak ik alle zaden van de wereld. De gierige koning kraai probeert ze al tijden van me te stelen! Daar werd ik enorm moe van, en ik was echt toe aan vakantie, dus heb ik een oproep gedaan aan rakkers van Deebeetje of ze niet voor mij een oogje in het zeil wilden houden.

Op zondagochtend stonden ze daar dan. Ik heb ze nog even een beetje wegwijs gemaakt en ben toen met een gerust hart op vakantie gegaan. Ik had er wel vertrouwen in dat er niets mis kon gaan.

Op maandag kreeg ik een Zandchat van mijn vriend de mummie. Koning Kraai had in zijn land toegeslagen! Gelukkig waren mijn trouwe vervangers al onderweg. Het was wel even fietsen, maar ze zijn op hun bestemming gekomen: de grote woestijn. Op deze zandvlakte, onder de gloeiende zon hebben zij de strijd aangebonden met Koning Kraai. Na hem eens flink de veren uitgeklopt te hebben zijn ze ook nog eens zijn nest gaan zoeken en hebben ze zijn eieren gestolen!

Na het horen van dat bericht draaide ik me nog eens lekker om op mijn exotische vakantiebestemming. Niet lang daarna kreeg ik een bericht op mijn Keikoud account, van mijn vriend de ijsbeer. Koning Kraai had nu op de zuidpool toegeslagen! Deze kou kon het heldhaftige team niet afschrikken, en ook daar werd Koning Kraai onderschept en verslagen.

Nu was ik er wel van overtuigd dat Koning Kraai op zou houden. Maar helaas, ik werd gebeld door George uit de Jungle op mijn LiaanIn account. Of ik niet even een team van professionals kon sturen om met een zwarte vogel met een kroontje af te rekenen. Nog voor ik kon bellen naar de kampschuur waren ze al onderweg. Koning Kraai gaf zich snel gewonnen, maar het bleek een list! Die avond werd de kampschuur belaagd door de hulpjes van Koning Kraai! De Deebeetje rakkers vlogen er op uit om ze allemaal uit het bos te verjagen, en dat is goed gelukt.

Op donderdag kreeg ik een berichtje van een mijnwerker op mijn Diggit account. Hij was per ongeluk onder de kampschuur terecht gekomen, maar nu zat zijn mijn vol met kraaien die het op zijn edelstenen hadden gemund. Ze dachten dat het zaadjes waren. Onze redders doken er op af hebben de hele mijn uitgekamd. De mijnwerker kon gelukkig met al zijn edelstenen weer huiswaarts keren.

Op vrijdag was ik mijn spulletjes alweer in aan’t pakken. Mijn vakantie zat er op. Terwijl ik door de douane wilde gaan op het vliegveld kreeg ik nog een Instasnap berichtje van mijn vriend, de alligator. Hij had Koning Kraai in zijn moeras gezien. Gelukkig had hij ook al een hele rits aan kinderen voorbij zien komen. Koning Kraai werd eindelijk in het nauw gedreven en na een paar keer onderdompelen in het moeras zong hij een toontje lager.

Bij mijn terugkomst op de kampschuur bleek Koning Kraai er toch nog te zijn. We hebben een goed gesprek met hem gevoerd en kwamen er achter dat hij gewoon honger had en zaadjes wilde eten. We hebben hem wat snoepjes gegeven, die vond hij veel lekkerder! Vanaf nu hebben we geen last meer van hem, zo lang hij maar lekker snoepjes mag eten. Joepie!

Daarna keerden mijn assistentvogelverschikkers weer terug naar huis. Hopelijk hebben ze tussen al die reizen en gevechten ook nog wat tijd gehad om zelf wat leuke dingen te doen. Dat ben ik helemaal vergeten ze te vragen. Ach ja, ik hoop dat ze volgend jaar terugkomen, dan kan ik het ze dan vragen.

Vincent Ogelverschikker