Menu Sluiten

Week 3 2023

Bij aankomst op het terrein van Assel werd al snel duidelijk, er is een gebrek aan parkeerplaatsen rondom de kampschuur in Assel. Succesvol zakenman Ernest de Jonge zag dit ook en wilde een parkeergarage bouwen om aan de toenemende vraag te voldoen. Vanaf het moment dat het kamp begon, deelde hij al zijn visitekaartjes uit om bekendheid te winnen. Nu bleek echter dat, voor het bouwen van de parkeergarage, de geluksboom die dwars door de kampschuur heen loopt in de weg stond. Volgens Ernest zat er maar één ding op en dat was om de boom te verwijderen. De boom was immers een slechte staat en er bloeide niet meer dan een beetje onkruid. Veel mensen hielden echter van de geluksboom en er werd een plan opgesteld om de geluksboom te redden.

Hiervoor moesten we een partij oprichten, om in de gemeenteraad plaats te nemen. Er werden drie partijen gevormd, genaamd Kr8boom, PVDB en BoomLinks. Er werd actie gevoerd om de boom te redden. Onderweg kregen we nog bezoek van het Jeugdjournaal om verslag te doen van deze interessante ontwikkeling. Vanaf dat moment kwam er steeds meer aandacht en liefde voor de boom en begon de boom meer in bloei te staan. Dit alles schoot in het verkeerde keelgat van Ernest de Jonge, want hij zag zijn plannen in het water vallen.

Alle kinderen zagen juist een kans in dat water, door de boom eens goed water te geven. Met behulp van enkele mooie waterspelen kreeg de boom voldoende water. Een interviewer van het jeugdjournaal zag er op toe hoe goed er voor de boom gezorgd werd.

De volgende dag liepen we alleen tegen het probleem aan dat we misschien iets té goed ons best gedaan hadden. De boom was enorm goed in bloei gaan staan, maar werd compleet overspoeld door allemaal onkruid wat ook begon te groeien. Tijd om dat eens flink onder handen te nemen!

Uiteindelijk hebben we korte metten gemaakt met het onkruid en is de boom fantastisch gaan bloeien. Iedereen werd blij van het geluk dat er verspreid werd en Ernest besloot om maar naar de Sahara te verhuizen. Hier stonden namelijk geen bomen in de weg en kon hij een parkeergarage bouwen zonder dat hij daar een boom voor zou hoeven te kappen.

Het was een prachtige week vol met plezier, mooie (niet gebeurde jeugdjournaal)verhalen en gezelligheid! We zien jullie graag volgend jaar terug voor een mooi nieuw avontuur bij DeeBeetje Kamp!